Żnińskie Towarzystwo Miłośników Sportu „BASZTA” zaprasza do składania ofert na wyłączność obsługi w zakresie gastronomii Motorowodnych Mistrzostw Europy, które odbędą się w dniach 29 czerwca – 01 lipca 2018 roku w Żninie
1.Nazwa, termin i miejsce imprezy :
Motorowodne Mistrzostwa Europy, w dniach 29 czerwca – 01 lipca 2018 r. w Żninie, park i plaża przy ul. Szkolnej – Jezioro Małe Żnińskie
Graficzny projekt położenia wszystkich stref gastronomicznych zawiera załącznik nr 1
2.Zakres obsługi:
Wyłoniony w drodze konkursu Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia:
- a) obsługi gastronomicznej w zakresie:
– dystrybucji piwa w kubkach jednorazowych nie większych niż 0,5l (po uprzednim uzyskaniu zezwolenia na sprzedaż alkoholu z Gminy Żnin),
– dystrybucji potraw z grilla, rożna, hot-dogi, zapiekanki szaszłyków, itp. w naczyniach jednorazowych,
Ceny sprzedawanych podczas imprezy produktów oraz usług ustala Wykonawca na własną odpowiedzialność i ryzyko.
3.Zakres obowiązków oferenta:
- a) oferent zobowiązany jest posiadać aktualne pozwolenia na prowadzenie swojej działalności oraz niezbędną wiedzę, doświadczenie i potencjał techniczny, a także dysponować odpowiednim personelem, który umożliwi prawidłowe wykonanie zadań, o których mowa w ogłoszeniu. Ponadto oferent zobowiązany jest zapewnić sprzęt techniczny w ilości niemniejszej niż:
– rollbar minimum 3 szt.,
– miejsca siedzące pod parasolami wraz ze stołami, minimum 200 miejsc ,
- b) dostarczony przez oferenta w/w sprzęt musi być sprawny technicznie i estetyczny (nie zniszczony),
- c) oferent zobowiązuje się do obsługi miejsc gastronomicznych, w godzinach trwania imprezy (dokładna godzina zamknięcia punktów zostanie określona w umowie zawartej pomiędzy organizatorem a wyłonionym oferentem),
- d) oferent zobowiązuje się do zachowania w ciągłej czystości obszaru objętego wyłącznością podczas trwania imprezy oraz posprzątanie tego terenu po zakończeniu imprezy.
- e) oferent zobowiązany jest do ustawienia swoich stoisk w sposób zapewniający nie blokowanie dróg ewakuacyjnych (wszelkiego typu daszki, parasole, stoliki, krzesełka nie mogą utrudniać ewakuacji i przejazdu samochodów służb ratowniczych) oraz zgodnie z wytycznymi Organizatora,.
- f) oferent zobowiązany jest uzyskać zgodę stacji sanitarno-epidemiologicznej na sprzedaż artykułów spożywczych i działalność gastronomiczną podczas trwania imprezy,
- g) oferent zobowiązany jest do zabezpieczenia swoich stoisk w zakresie przepisów przeciwpożarowych (wyposażyć w gaśnice),
- h) oferent zobowiązany jest do wydzielenia płotkami strefy sprzedaży piwa,
- i) oferent zobowiązany jest do zapewnienia sobie agregatu prądotwórczego o odpowiedniej mocy w celu zapewnienia energii elektrycznej do obsługi swoich urządzeń gastronomicznych i rekreacyjnych,
- j) oferent zobowiązany jest do posiadania aktualnego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością. Za wszelkie szkody i wypadki powstałe na terenie objętym wyłącznością odpowiada wyłącznie oferent, który wyegzekwuje ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków od podwykonawców,
- k) oferent zobowiązany jest do zapewnienia przynajmniej jednej kabiny przenośnej WC dla osób obsługujących stoiska gastronomiczne,
- l) oferent zobowiązany jest do zapewnienia sobie ochrony terenu objętego wyłącznością.
4.Zakres obowiązków organizatora:
- a) organizator zapewni w trakcie trwania imprezy występy artystyczne na scenie oraz inne atrakcje odbywające się na terenie imprezy
– występy artystów, konkursy, (wstępny program imprezy zawiera załącznik nr 2),
- b) organizator zapewni profesjonalną ochronę podczas trwania i na terenie imprezy masowej,
- c) organizator nie zapewnia ochrony terenu objętego wyłącznością,
- d) organizator zobowiązuje się do utrzymania czystości na terenie imprezy masowej,
- e) organizator zapewnia dostęp do WC, jak również zapewni ustawienie przenośnych kabin WC,
- f) organizator nie ponosi odpowiedzialności za szkody w mieniu oferenta ,którymi oferent się posługuje przy wykonaniu umowy zawartej z organizatorem wyrządzonych przez: ochronę imprezy, służby ratownicze, przez siły natury (wichury, burze itp.),
g)organizator nie ponosi odpowiedzialności za odwołanie imprezy z przyczyn od niego niezależnych(klęski żywiołowe, żałoba narodowa itp.)
5.Organizator dopuszcza:
- a) organizator dopuszcza możliwość, iż oferent wynajmie podwykonawcę do wykonania zadania polegającego na zapewnieniu stoisk gastronomicznych,
- b) organizator nie wyklucza organizacji stoisk innych, niż gastronomiczne i handlowe (np. sprzedaż rękodzieła ludowego, stoiska bankowe, szkolne, medyczne) na podstawie odrębnych uzgodnień z organizatorem,
6.Organizator nie dopuszcza:
- a) organizator nie wyraża zgody na parkowanie samochodów na terenie imprezy. Wszystkie samochody muszą zostać zaparkowane poza terenem imprezy.
- b) organizator nie dopuszcza sprzedaży alkoholu innego niż piwo oraz artykułów objętych zakazem i wymienionych w regulaminie imprezy masowej oraz sprzedaży napojów w butelkach szklanych.
7.Oferta powinna zawierać w szczególności:
- a) aktualny wypis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający dopuszczenie do obrotu gospodarczego w zakresie objętym ofertą, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert,
- b) oświadczenie oferenta (załącznik nr 3), że w przypadku wybrania jego oferty zobowiązuje się do wpłaty zaoferowanej kwoty za wyłączność w dwóch równych ratach:
I rata zaoferowanej kwoty za wyłączność w terminie do dnia 14 czerwca 2018 roku,
II rata zaoferowanej kwoty za wyłączność w terminie do dnia 06 lipca 2018 roku,
W przypadku przekroczenia terminu płatności I raty organizator może przeprowadzić
ponownie postępowanie ofertowe lub odstąpić wyłączność na obsługę imprezy plenerowej na rzecz drugiego w kolejności oferenta.
Do oferty należy dołączyć:
- c) koncepcję organizacji gastronomii,
- d) dane osoby upoważnionej do bieżących kontaktów z organizatorem imprezy,
- e) dokument potwierdzający posiadanie aktualnego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą podczas świadczenia usług objętych ofertą,
- f) w przypadku złożenia oferty z marką piwa należy dołączyć zgodę browaru na złożenie oferty z marką piwa tego browaru.
- g) referencje lub inny dokumenty potwierdzające wiarygodność oraz doświadczenie oferenta w organizacji takiego typu imprez,
- h) oświadczenie, że oferent znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej prawidłowe wykonanie powierzonych zadań(załącznik nr 4),
- i) oświadczenie o zapoznaniu się oferenta z warunkami konkursu i o niezwłocznym podpisaniu umowy w przypadku wygrania konkursu (załącznik nr 5),
- j) oferta powinna zawierać wszystkie podpisane załączniki. Dokumenty należy złożyć w formie oryginału lub kopii poświadczonej „za zgodność z oryginałem” przez oferenta. (załącznik nr 8)
8.Termin i miejsce składania ofert:
Na zgłoszenia ofert oczekujemy w nieprzekraczalnym terminie do dnia 29.05.2018 r. do godz.12:00
Zaklejone koperty z opisem „Oferta na wyłączność obsługi w zakresie gastronomii podczas Motorowodnych Mistrzostw Europy ”, prosimy składać w siedzibie organizatora osobiście lub za pośrednictwem poczty: Miejski Ośrodek Sportu w Żninie, ul. Gnieźnieńska 7, 88-400 Żnin. O terminie wpływu oferty decyduje data wpływu oferty na biuro podawcze Miejskiego Ośrodka Sportu w Żninie, pok. 48.
9.Kryteria wyboru oferty:
Głównym kryterium wyboru najkorzystniejszej oferty będzie zaproponowana kwota wpłaty, jednakże komisja konkursowa weźmie również pod uwagę:
-jego doświadczenie w realizacji podobnych przedsięwzięć, opinie i referencje,
-koncepcję organizacji gastronomii.
O wynikach konkursu oferenci zostaną powiadomieni pisemnie.
Złożonych dokumentów organizator nie zwraca.
W razie pytań i wątpliwości prosimy o kontakt 52 302 07 05
Jerzy Śniadecki – Sekretarz 509 379 711
Żnin, dnia 17.05.2018r.
Zobacz też:
Pełny tekst oferty wraz z załącznikami